Producten voor Linkshandigen – webshop en winkel voor linkshandigen

linkshandigenpakket

Directe link: www.delinkshandigenwinkel.nl

De linkerhand is het spiegelbeeld van de rechterhand. Dit betekent dat de artikelen voor linkshandig gebruik ook het zuivere spiegelbeeld moeten zijn van de rechtshandige artikelen. Dan pas biedt bijvoorbeeld een schaar voor linkshandig gebruik, in de hand van een linkshandige, een comfortabele greep, controle over de schaar, de juiste knipspanning en goed zicht in de schaar tijdens het knippen (geen papier meer wat dubbelklapt of stof waar je stroef doorheen knipt). Ook een pen met een speciaal greepprofiel dient voor linkshandigen aangepast te worden. Bij een vulpen bijvoorbeeld hoort de penpunt aan de andere kant geslepen te zijn.

In San Fransisco en Londen (update: de winkel in Londen is gesloten) zijn speciale winkels voor linkshandigen die je kunt bezoeken. In Nederland en België is er een uitstekende online winkel: De Linkshandigen Winkel waar je verschillende producten kunt kopen. Bijvoorbeeld linkshandige scharen, dunschillers en praktische blikopeners. Maar ook een linkshandig collegeblok, liniaal, een linkshandige vulpen of een ergonomische muis voor linkshandigen.

Muziekinstrumenten linkshandig

Peter Verspuy Muziekinstrumenten in Rotterdam-Zuid heeft een mooi assortiment voor linkshandige muzikanten. Bijvoorbeeld linkshandige gitaren of dubbele bassdrumpedalen

 

6 thoughts on “Producten voor Linkshandigen – webshop en winkel voor linkshandigen

 • 27 november 2015 at 13:59
  Permalink

  Met 4 van de 5 mensen hier in huis linkshandig ljjkt het mij leuk een keer een echte linkshandige winkel te bezoeken. Eindelijk iets wat bijna voor iedereen in huis gewoon functioneerd. Waar kan ik terecht in Nederland? Alleen in Maasstricht en online? En jn welke andere landen? Misschien leuk voor vakantie bezoekje?

  Reply
  • 2 december 2015 at 18:19
   Permalink

   Een vakantie tippie: San Francisco heeft een Left Handed Shop.

 • 12 augustus 2012 at 10:12
  Permalink

  waar kun je linkshandig bestek kopen?

  Reply
 • 12 augustus 2011 at 07:19
  Permalink

  Ga een keer per jaar nu naar Nederland, ben linkshandig en woon al meer dan dertig jaar in Griekenland.
  Is in Maastricht ook een winkel voor links-handigen, heb een nieuwe schaar zeker nodig,de mijne had ik 35 jaar maar doet het niet meer goed.

  Reply

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *